Madame Lân restaurant: great décor, good Viet food

Madame Lan is a newly open restaurant located at the beginning of Bach Dang street. Its brilliant architecture is reminiscent of traditional Vietnamese buildings with red roofs, yellow walls, wooden tables and chairs. Personally I think it is inspired by the Hoi An ancient town and the old quarters of Ha Noi. Even in its busiest days, you will have no problem finding a nice space for yourself, indoor or outdoor.
The menu features a large selection of traditional Vietnamese dishes, all are carefully cooked and served. I am often attracted to “bánh hỏi thịt nướng” – one of my favourite Southern dishes:

Flat rice vermicelli (bánh hỏi) with grilled pork, greens and a light dipping sauce. Yum!

Still obsessed with Ha Noi cuisine from this trip, Madame Lan is now my go-to place for awesome Ha Noi dishes:
Bún ốc – Snail noodle soup
Bún đậu mắm tôm – Flat rice vermicelli, fried tofu and shrimp paste
Or just some simple sticky rice can really make my day:
Xôi vò – Sticky rice with ground mung beans
Compared with other similar cafe-restaurants in the city, Madame Lan is very reasonably-priced.
Cheap enough to frequently visit, romantic enough for couples, cosy enough for family gatherings and formal enough for business meals, Madame Lan is indeed a place for everyone.

Madam Lân là 1 nhà hàng mới mở ở đầu đường Bạch Đằng Đà Nẵng. Kiến trúc nổi bật của nó gợi nhớ đến những ngôi nhà cổ truyền thống Việt Nam với mái ngói đỏ, tường vôi vàng và bàn ghế gỗ. Theo mình, kiến trúc ở đây được truyền cảm hứng từ phố cổ Hội An và những khu nhà cổ Hà Nội. Ngay cả những khi quán đông khách nhất, bạn vẫn dễ dàng tìm cho mình một không gian đẹp trong nhà hay ngoài trời.

Thực đơn ở đây bao gồm một bộ sưu tập phong phú nhiều món ăn Việt Nam truyền thống từ Bắc đến Nam được chế biến công phu và phục vụ chu đáo. Mỗi lần đến đây mình thường gọi 1 dĩa bánh hỏi thịt nướng– một trong những món miền Nam khoái khẩu của mình. Tiếp đến là các món đặc sản Hà Nội rất ngon như bún ốc, bún đậu mắm tôm… Sau chuyến đi du lịch ẩm thực Hà Nội cuối năm ngoái, giờ đây mình đã có nơi giúp khuây khỏa nỗi nhớ các món ăn của thủ đô.

So với những loại hình nhà hàng-cà phê tương tự khác trong thành phố, giá cả ở Madam Lân rất phải chăng, nên khách có thể thường xuyên lui tới mà không sợ bị cháy túi. Khung cảnh đủ lãng mạn cho những buổi hẹn hò, đủ ấm cúng cho những buổi sum họp gia đình, đủ rộng và trang trọng cho các buổi tiếp khách. Madam Lân thật sự là nơi dành cho mọi fan ẩm thực Việt.

Breakfast menu (English menu available)

________________________________________________________________________________
Where: Madame Lan restaurant – 04 Bạch Đằng
When: All day (6am – 10pm)

View Larger Map

Post By Summer Le (139 Posts)

Summer created danangcuisine.com in 2010 to share her eating experience in her hometown Da Nang. Follow her on Instagram, Facebook and Youtube @danangcuisine for daily updates. If you're in Danang, sign up for her popular street food tours www.summer.com/foodtour

Website: → Summer's Danang Food Tour

Connect

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
394